Magyarország kedvenc csomagröntgene

– Most épp a harmadik generáció, a HI-SCAN 6040C csomagvizsgáló röntgen.

A HI-SCAN 6040C immár a harmadik generáció abban a német röntgencsaládban, amely kompakt kategóriában – az eladott példányszámok alapján is – a legnépszerűbb a világon. A Smiths Detection „hatvanszornegyvenes” a legkeresettebb és a legmegbízhatóbb csomagvizsgáló röntgenberendezés, amelyből világszerte több mint harmincötezer, Magyarországon közel kétszázharminc darabot helyeztek üzembe és használnak nap, mint nap.
A HI-SCAN 6040C a biztonsági ellenőrzőpontokra kínált kompakt röntgenberendezések jelenleg elérhető legfejlettebb és leghatékonyabb típusa. Fő alkotóelemei közül mindent újraterveztek, beleértve az elektronikai és szoftver platformot és a vezérlőegységet is, amelynek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban működik minden, a piacon elérhető típusnál. A jövőben az új generációs HI-SCAN 6040C csomagröntgen váltja ki a HI-SCAN 6040ds, a 6040i, és a 6040eX típusú modelleket is.

HI-SCAN 6040C csomagröntgen

A számok, mint ahogy a minősítések, magukért beszélnek. A rendkívüli, harmincötezres nagyságrend a német tervezés és technológia megbízhatóságának, a folyamatos fejlesztésnek és hatósági megfeleltetéseknek, illetve a röntgencsalád letisztult és felhasználóbarát jellegének köszönhető, amely hosszú távon biztosítja a megoldást a biztonsági ellenőrzőpontok legfontosabb posztján.

HI-SCAN 6040C csomagvizsgáló röntgen

A csomagröntgen 160 kV-os röntgengenerátorral van szerelve, az így elérhető áthatolóképesség eddig csak a prémium kategóriás átvilágító berendezéseknél volt elérhető. A megemelt kapacitással megnőtt az áthatolási képesség is, amely a magas felbontású képekkel párosulva egyedülálló segítséget nyújt az operátorok munkájához. A röntgenfelvételek részletesek és könnyen értelmezhetőek: ez az egyik olyan tulajdonság, amelyről a Smiths Detection termékei rég óta ismertek az egész világon. A 6040C intelligens képmegjelenítése ráadásképp olyan funkciókat is támogat, mint az Organic Only Plus, azaz csak a szerves anyagok mutatása, az Organic Stripping Plus, azaz a szerves anyagok eltüntetése vagy az Organic Enhancement, azaz a szerves anyagok kiemelése, amelyek segítségével kiemelkedő színvonalú lett a szerves és szervetlen anyagok megkülönböztetése. Ezek a tulajdonságok még nagyobb előnyt biztosítanak a robbanóanyagok, narkotikumok detektálásában, hiszen a funkciókat használva az összes fém összetevő eltűnik a röntgenképről, így hagyva maga után a szerves anyagok vizsgálatára a leegyszerűsített képet.

A HI-SCAN 6040C, mint a csomagröntgencsalád összes eddigi generációja, kifejezetten a kézipoggyászokban és a kisebb csomagokban elrejtett veszélyes anyagok és tárgyak felderítésére lett kifejlesztve. Kiválóan alkalmazható középületek, például büntetés-végrehajtási intézetek, bíróságok, nagykövetségek, repülőterek, bankok őrzéséhez, hiszen területigénye kicsi és megjelenése elegáns. A HI-SCAN 6040C, mint nyugati technológia, egyszerűen integrálható a már meglevő struktúrákba, beleértve a személyátvizsgáló, a robbanóanyag- és veszélyes anyag nyom-detektorokat tartalmazó biztonsági rendszereket is.