Rendvédelmi és védett objektumok

RENDVÉDELMI ÉS VÉDETT OBJEKTUMOKBA NEM MINDEGY, HOGY KIT ÉS MIT ENGEDÜNK BE

A kritikus infrastruktúra besorolású épületekbe, bíróságokba, büntetés-végrehajtási intézetekbe, kormányzati vagy kulturális intézményekbe, sportpályákra és csarnokokba belépő személyek és csomagjaik biztonsági átvizsgálása kiemelten fontos, hisz akár egy zsebkés is problémát tud okozni.

Ezekbe az objektumokba érkező szállítmányok átvilágítása különböző technikai eszközökkel (kézi fémdetektorfémdetektor kapucsomagröntgencargo-röntgenjárműátvizsgáló röntgenrobbanóanyag detektortestszkenner).

További információért hívjon minket a +36-1/220-5391 telefonszámon, vagy írjon az info@znz.hu e-mail címre.

ZNZ Bizronságtecnika Kft.

Csomagátvizsgáló röntgenek

Rendvédelmi és védett objektumokban kiemelten fontos az épületbe belépő embereknél található veszélyes tárgyak kiszűrése, így erre a területre elsősorban kiscsomag és levélvizsgáló röntgenberendezéseinket ajánljuk, amelyekkel könnyedén felfedezhetők akár az apró kések és a gázspray-k is.

A szuper-kiemelés (SEN) funkció segítségével a különböző megjelenítési módokban elért kontrasztot tovább javíthatjuk, ezáltal az alacsonyan abszorbens, ezért világos tónusban látható anyagok (pl. ruhaneműk) és a sötétben látható képrészletek egyszerre lesznek láthatóak a képernyőn. Ez a tulajdonság a börtönökben és a bíróságokon is hasznos, hisz ezáltal nem csak a legegyértelműbb veszélyes tárgyakat tudják észlelni, hanem azokat is, amik nem feltétlen veszélyesek, de bejutásuk az intézménybe problémát okozhat.

Fémdetektor kapuk

 

 A fémdetektor kapuk az áthaladó személyeknél lévő fémtárgyak felderítésére szolgálnak. Manapság olyan nagy az igény ezekre a berendezésekre, hogy különböző képességekkel felruházott kapukat gyártanak általános biztonsági célokra (pl. közintézményekbe), büntetés- végrehajtási intézményekbe, gyártóüzemekbe, illetve a repülőterekre.

A fémdetektor kapuk továbbá erős szimbiózisban dolgoznak a kézi fémkeresőkkel annak érdekében, hogy egész pontosan be lehessen azonosítani a keresett fém tárgy elhelyezkedését.

Kézi fémdetektorok

 

 Ezek az igen egyszerű eszközök azt a célt szolgálják, hogy lokalizálni lehessen a fémdetektor kapu által kiválasztott személynél a fémtárgyak elhelyezkedését.

A mai modern, prémiumkategóriás kézi fémdetektorok két fontos képességgel bírnak: alkalmasak sípolással vagy hangtalanul (rezgéssel) jelezni a fémtalálatot, illetve a hang (rezgés) intenzitása arányos a megtalált fémtömeg nagyságával, mindeközben szoftveresen minden funkciója és érzékenysége szabályozható. Tökéletes kiegészítés fémdetektor kapuink mellé.

Levélvizsgáló röntgenek

 

 A védett objektumokba érkező postai küldemények átvizsgálása fontos, hisz a levelekbe és csomagokba elrejtett veszélyes tárgyak és robbanóanyagok óriási károkat tudnak okozni ezeknek a magas fenyegetettségű épületekben és dolgozóikban.

Kisméretű csomagátvizsgáló röntgenberendezéseink egyik alap felhasználási módja a levelek és kis csomagok átvizsgálása, ScanMax berendezéseink és a CEIA EMIS-MAIL nevű fejlesztése mind azt a célt szolgálják, hogy a védett objektumokban dolgozó emberek biztonságosan tudják végezni a munkájukat.

Részecske detektorok

 

 A köznapi nyelven robbanóanyag (robbanóanyag nyom) érzékelőnek hívott berendezés a levegőben szálló vagy a tárgyakra, személyek bőrére-, ruházatára tapadt részecskéket detektálja. A beszívott levegőmintát felmelegíti és ultraibolya fénnyel, valamint sugárzó anyaggal gerjesztve bontja elemeire az illatmolekulákat.

A spektroszkópiai eljárás során a mintavételben található anyagok színképét (spektrumát) a berendezés összehasonlítja a belső adatbázisában mentett tiltott anyagok (kábítószerek, robbanóanyagok, vegyi anyagok stb.) mintáinak színképével. És bár a mindennapokban robbanóanyag-nyom detektornak hívjuk, a berendezés egyik változata alkalmas kábítószerek detektálására is.

 Mobiltelefon detektor

 

Az egyszerűen csak MSD névre keresztelt (Magneto Static Detector) statikus mágnesdetektort a CEIA fejlesztette ki, aki piacvezető a fémdetektálás minden területén, beleértve az aknakutató eszközöket is.

Az MSD kifejlesztését egyértelműen a büntetés-végrehajtási intézetek mobiltelefon lebuktatás iránti igénye inspirálta.

Az olasz mérnököknek elsőként arra kellett választ találniuk, hogy mi a mobiltelefonok jellemző vagy egyedi tulajdonsága, amely alapján sikeresen felderíthető és elkülöníthető egy ilyen eszköz más fémből készült használati tárgyaktól. Emellett figyelembe kellett venniük azt a gyakorlatot is, hogy a börtönökbe szétszerelve csempészik be a telefonokat: SIM kártya, akkumulátor, de az MSD-nek ez sem okoz problémát.

Csomagátvizsgáló röntgenek

Rendvédelmi és védett objektumokban kiemelten fontos az épületbe belépő embereknél található veszélyes tárgyak megtalálása, így ezen a területen elsősorban kiscsomag és levélvizsgáló röntgenberendezéseinket ajánljuk, amikkel könnyedén felfedezhetők akár az apró kések és a gázspray-k is. A szuper-kiemelés (SEN) funkció segítségével a különböző megjelenítési módokban elért kontrasztot tovább javíthatjuk, ezáltal az alacsonyan abszorbens, ezért világos tónusban látható anyagok (pl. ruhaneműk) és a sötétben látható képrészletek egyszerre lesznek láthatók a képernyőn. Ez a tulajdonság a börtönökben és a bíróságokon is hasznos, hisz ezáltal nem csak a legegyértelműbb veszélyes tárgyakat tudják észlelni, hanem azokat is, amik nem feltétlen veszélyesek, de bejutásuk az intézménybe problémát okozhat.

Tovább a termékekhez

Fémdetektor kapuk

A fémdetektor kapuk az áthaladó személyeknél lévő fémtárgyak felderítésére szolgálnak. Manapság olyan nagy az igény ezekre a berendezésekre, hogy különböző képességekkel felruházott kapukat gyártanak általános biztonsági célokra (pl. közintézményekbe), büntetés- végrehajtási intézményekbe, gyártóüzemekbe, illetve a repülőterekre. 

A fémdetektor kapuk továbbá erős szimbiózisban dolgoznak a kézi fémkeresőkkel annak érdekében, hogy egész pontosan be lehessen azonosítani a keresett fém tárgy elhelyezkedését.

Tovább a termékekhez

Kézi fémdetektorok

Ezek az igen egyszerű eszközök azt a célt szolgálják, hogy lokalizálni lehessen a fémdetektor kapu által kiválasztott személynél a fémtárgyak elhelyezkedését. A mai modern, prémiumkategóriás kézi fémdetektorok két fontos képességgel bírnak: alkalmasak sípolással vagy hangtalanul (rezgéssel) jelezni a fémtalálatot, illetve a hang (rezgés) intenzitása arányos a megtalált fémtömeg nagyságával, mindeközben szoftveresen minden funkciója és érzékenysége szabályozható. Tökéletes kiegészítés fémdetektor kapuink mellé.

Tovább a termékekhez

Levélvizsgáló röntgenek

A védett objektumokba érkező postai küldemények átvizsgálása fontos, hisz a levelekbe és csomagokba elrejtett veszélyes tárgyak és robbanóanyagok óriási károkat tudnak okozni ezeknek a magas fenyegetettségű épületekben és dolgozóikban. Kisméretű csomagátvizsgáló röntgenberendezéseink egyik alap felhasználási módja a levelek és kis csomagok átvizsgálása, ScanMax berendezéseink és a CEIA EMIS-MAIL nevű fejlesztése mind azt a célt szolgálják, hogy a védett objektumokban dolgozó emberek biztonságosan tudják végezni a munkájukat.

Tovább a termékekhez

Részecske detektorok

A köznapi nyelven robbanóanyag (robbanóanyag nyom) érzékelőnek hívott berendezés a levegőben szálló vagy a tárgyakra, személyek bőrére-, ruházatára tapadt részecskéket detektálja. A beszívott levegőmintát felmelegíti és ultraibolya fénnyel, valamint sugárzó anyaggal gerjesztve bontja elemeire az illatmolekulákat. A spektroszkópiai eljárás során a mintavételben található anyagok színképét (spektrumát) a berendezés összehasonlítja a belső adatbázisában mentett tiltott anyagok (kábítószerek, robbanóanyagok, vegyi anyagok stb.) mintáinak színképével. És bár a mindennapokban robbanóanyag-nyom detektornak hívjuk, a berendezés egyik változata alkalmas kábítószerek detektálására is.

Tovább a termékekhez

Mobiltelefon detektor

Az egyszerűen csak MSD névre keresztelt (Magneto Static Detector) statikus mágnesdetektort három évvel ezelőtt fejlesztette ki a CEIA, amely piacvezető a fémdetektálás minden területén, beleértve az aknakutató eszközöket is. Az MSD kifejlesztését egyértelműen a büntetés-végrehajtási intézetek mobiltelefon lebuktatás iránti igénye inspirálta. Az olasz mérnököknek elsőként arra kellett választ találniuk, hogy mi a mobiltelefonok jellemző vagy egyedi tulajdonsága, amely alapján sikeresen felderíthető és elkülöníthető egy ilyen eszköz más fémből készült használati tárgyaktól. Emellett figyelembe kellett venniük azt a gyakorlatot is, hogy a börtönökbe szétszerelve csempészik be a telefonokat: SIM kártya, akkumulátor, de az MSD-nek ez sem okoz problémát.

Tovább a termékekhez

A Mobiltelefon detektálás igénye több szektorban is jelentkezik:

Okos kis kémek. A mobiltelefonok lebuktatásának új módszere.

A kommunikáció svájci bicskái több sebet ejtenek, mint azt gondolnánk. Napjainkban az okostelefonok képességeinek és alkalmazási területeinek csak a képzelet szab határt, hiszen a technika alapból is több mint féltucat korábbi eszköz funkcióját képes helyettesíteni. Ugyanakkor itt biztonsági – adatvédelmi szempontok is felmerülnek.

Az olasz CEIA, mint a terület szakértője arról számolt be, hogy a világban a büntetés-végrehajtási intézetek után a második helyen szerepelnek a hírességek a mobiltelefon detektorok megrendelői között. Az utóbbi fél évben jelentősen megnövekedett a kereslet az ilyen eszközök iránt a hollywoodi sztárok körében is. Egyre többször hallani arról, hogy egy-egy celebritás nem engedi be a mobiltelefonokat a partijára, mert nem akarja, hogy ott olyan képek, video- vagy hangfelvételek készüljenek, amelyek előnytelen színben tüntetik fel őt, az eseményt, vagy az azon megjelenteket. Ennek ellenére nagyon sokszor, már a parti alatt nem csak hogy elkészülnek ezek a felvételek, hanem valós időben fel is kerülnek a közösségi oldalakra a házigazda és a vendégek tájékoztatása, illetve beleegyezése nélkül, de legfőképp akarata ellenére. Pontosan emiatt fogadta a piac nagy örömmel az új mobiltelefonok detektálására képes biztonsági eszközöket, amelyeket a világ- de főként az Amerikai Egyesült Államok büntetés-végrehajtási intézeteiben már nagy sikerrel alkalmaznak.

Az egyszerűen csak MSD névre keresztelt (Magneto Static Detector) statikus mágnesdetektort három évvel ezelőtt fejlesztette ki a CEIA, amely piacvezető a fémdetektálás minden területén, beleértve az aknakutató eszközöket is. Az MSD kifejlesztését egyértelműen a büntetés-végrehajtási intézetek mobiltelefon lebuktatás iránti igénye inspirálta. Vajon mi az a minta, amely egyaránt jellemző mind a hagyományos, mind az okostelefonok esetében? A mobiltelefonokra mérettől, évjárattól és technológiai fejlettségtől függetlenül jellemző közös tulajdonság, amely ráadásul olyan természetű, hogy a CEIA profiljába vág: a mágnesesség.

Kapcsolódó termékeink

Csomagátvizsgáló röntgenek

Fémdetektor kapuk

Kézi fémdetektorok

Levélvizsgáló röntgenek

Részecske detektorok

Mobiltelefon detektor