Rendezvények

elŐFORDUL, HOGY CSAK EGY-EGY ESEMÉNY VÉDELME ÉRDEKÉBEN VAN SZÜKSÉG HIGH-TECH BIZTONSÁGI BERENDEZÉSEKRE

Kisebb vagy nagyobb, akár nemzetközi események esetén elsődleges feladat a veszélyes tárgyak, személyek kiszűrése és a résztvevők védelme, amely nagyobb tömegeknél összetett és megfelelő áteresztőképességű
rendszert kíván. A belépéskor az elsődleges szempont a veszélyes tárgyak kiszűrése (pl.: kés, lőfegyver, stb.), mely tárgyakat a már jól megszokott csomagátvizsgáló röntgen és fémkereső kapu kombinációval érdemes keresni. Ezeken felül a rendezvényt robbantás elleni védelmi szempontból is érdemes biztosítani az elmúlt évek tapasztalatai alapján – erre a célra alkalmas berendezéseink a röntgenberendezések mellett a részecske detektorok is.

További információért hívjon minket a +36-1/220-5391 telefonszámon, vagy írjon az info@znz.hu e-mail címre.

ZNZ Bizronságtecnika Kft.

Csomagátvizsgáló röntgenek

Rendezvények esetében fontos a gyors áthaladás és a pontos detektálás egyidejű biztosítása. Csomagátvizsgáló röntgenberendezéseink képesek mindkét feltételre, főleg abban az esetben, ha jól képzett kezelők végzik a csomagok képének ellenőrzését. Emellett a berendezések nem igényelnek különleges infrastruktúrát, elegendő számukra egy konnektor és egy kezelő, és máris működőképekesek. Helyszín tekintetében esővédett területre kell telepíteni, ez pedig akár egy rendezvénysátor használatával is megoldható. Pár napos rendezvényekre a raktárunkon található röntgenberendezéseket adjuk bérbe, de hosszabb távra természetesen megoldható a gépek lízingelése is.

Fémdetektor kapuk

 

A fémdetektor kapuk az áthaladó személyeknél lévő fémtárgyak felderítésére szolgálnak. Manapság olyan nagy az igény ezekre a berendezésekre, hogy különböző képességekkel felruházott kapukat gyártanak általános biztonsági célokra (pl. közintézményekbe), büntetés- végrehajtási intézményekbe, gyártóüzemekbe, illetve a repülőterekre. A fémdetektor kapuk szinte minden környezeti adottság mellett jól működnek, vízálló változata még esős időben is használható. Feleslegesen nem fog jelezni, de akár a belépő személyeken található kulcsokat és szemüveget is képes megtalálni, amennyiben az ügyfél igénye alapján ez kerül beállításra.

Kézi fémdetektorok

 

Ezek az igen egyszerű eszközök elengedhetetlenek a rendezvények beléptetésekor, hisz azt a célt szolgálják, hogy lokalizálni lehessen a fémdetektor kapu által kiválasztott személynél a fémtárgyak egész pontos elhelyezkedését. A mai modern, prémiumkategóriás kézi fémdetektorok két fontos képességgel bírnak: alkalmasak sípolással vagy hangtalanul (rezgéssel) jelezni a fémtalálatot, illetve a hang (rezgés) intenzitása arányos a megtalált fémtömeg nagyságával, mindeközben szoftveresen minden funkciója és érzékenysége szabályozható. Tökéletes kiegészítés fémdetektor kapuink mellé.

Részecske detektorok

 

A köznapi nyelven robbanóanyag (robbanóanyag nyom) érzékelőnek hívott berendezés a levegőben szálló vagy a tárgyakra, személyek bőrére-, ruházatára tapadt részecskéket detektálja.

A beszívott levegőmintát felmelegíti és ultraibolya fénnyel, valamint sugárzó anyaggal gerjesztve bontja elemeire az illatmolekulákat. A spektroszkópiai eljárás során a mintavételben található anyagok színképét (spektrumát) a berendezés összehasonlítja a belső adatbázisában mentett tiltott anyagok (kábítószerek, robbanóanyagok, vegyi anyagok stb.) mintáinak színképével.

Bár a mindennapokban robbanóanyag-nyom detektornak hívjuk, a berendezés egyik változata alkalmas kábítószerek detektálására is.

Mobiltelefon detektor

 

Az olasz CEIA, szakmai tapasztalatai alapján tudja, hogy a világban a büntetés-végrehajtási intézetek után a második helyen szerepelnek a hírességek a mobiltelefon detektorok megrendelői között.

Az utóbbi időszakban jelentősen megnövekedett a kereslet az ilyen eszközök iránt a hollywoodi sztárok körében is. Egyre többször hallani arról, hogy egy-egy celebritás nem engedi be a mobiltelefonokat a partijára, mert nem akarja, hogy ott olyan képek, video- vagy hangfelvételek készüljenek, amelyek előnytelen színben tüntetik fel őt, az eseményt, vagy az azon megjelenteket.

Ennek ellenére nagyon sokszor, már a parti alatt nem csak hogy elkészülnek ezek a felvételek, hanem valós időben fel is kerülnek a közösségi oldalakra a házigazda és a vendégek tájékoztatása, illetve beleegyezése nélkül, de legfőképp akarata ellenére.

Teljeskörű támogatás

 

A rendezvényeknél különös figyelmet fordítunk arra, hogy az ügyfél segítségére legyünk, és a projekt legelejétől egészen a legvégéig állunk a rendelkezésére, hisz a megrendelő ebben az esetben sokszor nem szakmabeli, nagyobb szüksége van a támogatásra.

Segítünk a helyszíni adottságoknak és a rendezvény jellegének megfelelő elvárásokat is kielégíteni, és együtt kiválasztjuk azokat a berendezéseket, amelyek a legmegfelelőbbek az adott helyzetben.

Az esemény előtti napokban az összes biztonsági berendezésre teljeskörűen elvégezzük a telepítést, kalibrációt és beállításokat annak érdekében, hogy a rendezvényen könnyedén és gyorsan kiszűrhessék az esetleges veszélyforrásokat.

CSOMAGÁTVIZSGÁLÓ RÖNTGENEK

Rendezvények esetében fontos a gyors áthaladás és a pontos detektálás egyidejű biztosítása. Csomagátvizsgáló röntgenberendezéseink képesek mindkét feltételre, főleg abban az esetben, ha jól képzett kezelők végzik a csomagok képének ellenőrzését. Emellett a berendezések nem igényelnek különleges infrastruktúrát, elegendő számukra egy konnektor és egy kezelő, és máris működőképekesek. Helyszín tekintetében esővédett területre kell telepíteni, ez pedig akár egy rendezvénysátor használatával is megoldható.

Pár napos rendezvényekre a raktárunkon található röntgenberendezéseket adjuk bérbe, de hosszabb távra természetesen megoldható a gépek lízingelése is.

Tovább a termékekhez

Fémdetektor kapuk

A fémdetektor kapuk az áthaladó személyeknél lévő fémtárgyak felderítésére szolgálnak. Manapság olyan nagy az igény ezekre a berendezésekre, hogy különböző képességekkel felruházott kapukat gyártanak általános biztonsági célokra (pl. közintézményekbe), büntetés- végrehajtási intézményekbe, gyártóüzemekbe, illetve a repülőterekre.

A fémdetektor kapuk szinte minden környezeti adottság mellett jól működnek, vízálló változata még esős időben is használható. Feleslegesen nem fog jelezni, de akár a belépő személyeken található kulcsokat és szemüveget is képes megtalálni, amennyiben az ügyfél igénye alapján ez kerül beállításra.

Tovább a termékekhez

Kézi fémdetektorok

Ezek az igen egyszerű eszközök elengedhetetlenek a rendezvények beléptetésekor, hisz azt a célt szolgálják, hogy lokalizálni lehessen a fémdetektor kapu által kiválasztott személynél a fémtárgyak egész pontos elhelyezkedését. A mai modern, prémiumkategóriás kézi fémdetektorok két fontos képességgel bírnak: alkalmasak sípolással vagy hangtalanul (rezgéssel) jelezni a fémtalálatot, illetve a hang (rezgés) intenzitása arányos a megtalált fémtömeg nagyságával, mindeközben szoftveresen minden funkciója és érzékenysége szabályozható. Tökéletes kiegészítés fémdetektor kapuink mellé.

Tovább a termékekhez

Részecske detektorok

A köznapi nyelven robbanóanyag (robbanóanyag nyom) érzékelőnek hívott berendezés a levegőben szálló vagy a tárgyakra, személyek bőrére-, ruházatára tapadt részecskéket detektálja. A beszívott levegőmintát felmelegíti és ultraibolya fénnyel, valamint sugárzó anyaggal gerjesztve bontja elemeire az illatmolekulákat. A spektroszkópiai eljárás során a mintavételben található anyagok színképét (spektrumát) a berendezés összehasonlítja a belső adatbázisában mentett tiltott anyagok (kábítószerek, robbanóanyagok, vegyi anyagok stb.) mintáinak színképével. És bár a mindennapokban robbanóanyag-nyom detektornak hívjuk, a berendezés egyik változata alkalmas kábítószerek detektálására is.

Tovább a termékekhez

MOBILTELEFON DETEKTOR

Az olasz CEIA, mint a terület szakértője arról számolt be, hogy a világban a büntetés-végrehajtási intézetek után a második helyen szerepelnek a hírességek a mobiltelefon detektorok megrendelői között. Az utóbbi fél évben jelentősen megnövekedett a kereslet az ilyen eszközök iránt a hollywoodi sztárok körében is. Egyre többször hallani arról, hogy egy-egy celebritás nem engedi be a mobiltelefonokat a partijára, mert nem akarja, hogy ott olyan képek, video- vagy hangfelvételek készüljenek, amelyek előnytelen színben tüntetik fel őt, az eseményt, vagy az azon megjelenteket. Ennek ellenére nagyon sokszor, már a parti alatt nem csak hogy elkészülnek ezek a felvételek, hanem valós időben fel is kerülnek a közösségi oldalakra a házigazda és a vendégek tájékoztatása, illetve beleegyezése nélkül, de legfőképp akarata ellenére.

Tovább a termékhez

Teljeskörű támogatás

A rendezvényeknél különös figyelmet fordítunk arra, hogy az ügyfél segítségére legyünk, és a projekt legelejétől egészen a legvégéig állunk a rendelkezésére, hisz a megrendelő ebben az esetben sokszor nem szakmabeli, nagyobb szüksége van a támogatásra. Segítünk a helyszíni adottságoknak és a rendezvény által teremtett elvárásoknak megfelelni, és együtt kiválasztjuk azokat a berendezéseket, amelyek a legmegfelelőbbek az adott helyzetben. Az esemény előtti napokban elvégezzük a teljeskörű telepítést, kalibrációt és beállításokat annak érdekében, hogy a rendezvényen könnyedén és gyorsan kiszűrhessék az esetleges veszélyforrásokat.

A mobiltelefon detektálás igénye több szektorban is jelentkezik:

OKOS KIS KÉMEK. A MOBILTELEFONOK LEBUKTATÁSÁNAK ÚJ MÓDSZERE.

A kommunikáció svájci bicskái több sebet ejtenek, mint azt gondolnánk. Napjainkban az okostelefonok képességeinek és alkalmazási területeinek csak a képzelet szab határt, hiszen a technika alapból is több mint féltucat korábbi eszköz funkcióját képes helyettesíteni. Ugyanakkor itt biztonsági – adatvédelmi szempontok is felmerülnek.

Az olasz CEIA, mint a terület szakértője arról számolt be, hogy a világban a büntetés-végrehajtási intézetek után a második helyen szerepelnek a hírességek a mobiltelefon detektorok megrendelői között. Az utóbbi fél évben jelentősen megnövekedett a kereslet az ilyen eszközök iránt a hollywoodi sztárok körében is. Egyre többször hallani arról, hogy egy-egy celebritás nem engedi be a mobiltelefonokat a partijára, mert nem akarja, hogy ott olyan képek, video- vagy hangfelvételek készüljenek, amelyek előnytelen színben tüntetik fel őt, az eseményt, vagy az azon megjelenteket. Ennek ellenére nagyon sokszor, már a parti alatt nem csak hogy elkészülnek ezek a felvételek, hanem valós időben fel is kerülnek a közösségi oldalakra a házigazda és a vendégek tájékoztatása, illetve beleegyezése nélkül, de legfőképp akarata ellenére. Pontosan emiatt fogadta a piac nagy örömmel az új mobiltelefonok detektálására képes biztonsági eszközöket, amelyeket a világ- de főként az Amerikai Egyesült Államok büntetés-végrehajtási intézeteiben már nagy sikerrel alkalmaznak.

Az egyszerűen csak MSD névre keresztelt (Magneto Static Detector) statikus mágnesdetektort három évvel ezelőtt fejlesztette ki a CEIA, amely piacvezető a fémdetektálás minden területén, beleértve az aknakutató eszközöket is. Az MSD kifejlesztését egyértelműen a büntetés-végrehajtási intézetek mobiltelefon lebuktatás iránti igénye inspirálta. Vajon mi az a minta, amely egyaránt jellemző mind a hagyományos, mind az okostelefonok esetében? A mobiltelefonokra mérettől, évjárattól és technológiai fejlettségtől függetlenül jellemző közös tulajdonság, amely ráadásul olyan természetű, hogy a CEIA profiljába vág: a mágnesesség.

Kapcsolódó termékeink

Csomagátvizsgáló röntgenek

Fémdetektor kapuk

Kézi fémdetektorok

Részecske detektorok

Mobiltelefon detektor

Testszkennerek