Csomagröntgenek

Viken HBI hordozható visszaszórásos kéziröntgen (backscatter)

Gyártó: Viken

Érdekli a termék? írjon Nekünk üzenetet!

A Viken hordozható visszaszórásos kéziröntgen (backscatter) család készülékei robusztusak, mégis könnyűek, ergonomikusak, lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyorsan és költséghatékonyan találjanak rejtett fenyegetéseket, robbanóanyagokat, kábítószereket és egyéb csempészárut akár 3 mm acélon keresztül – ami több mint háromszorosa a tipikus gépjármű karosszériaelemek vastagságának -, a klasszikus hordozható röntgenrendszerek korlátai nélkül.

A HBI hordozható kézi röntgenberendezés egy miniatürizált belső röntgengenerátor pásztázó ceruzasugaraival állítja elő a vizsgált tárgyról a képet. Ahogy a készüléket a tárgy fölé mozgatjuk, úgy a tárgyról készült 2 dimenziós visszaszórt röntgenkép valós időben megjelenik a nagy felbontású transzflektív LCD érintőképernyőn és a készülék memóriájába kerül.

A HBI röngtenkészülékkel kis vagy nagy tárgyakat is átvizsgálhat, azonnal látható, hogy mi van a vizsgált felület mögött. Másodpercenként akár egy 30 x 30 cm-es területet is letapogathat, és nagy kontrasztú visszaszórt röntgenképeket láthat a rejtett veszélyekről – a jármű sárvédőkben, ajtókban, lökhárítókban, kipufogócsövekben, műszerfalakban, ülésekben és gumiabroncsokban. A hátizsákokban és hasonló fenyegetésekben lévő rögtönzött robbanószerkezeteket (IED) másodpercek alatt megtalálja, még szűk sarkokban és a talaj mellett is.

A Viken Detection HBI az első olyan kézi röntgensugaras képalkotó készülék, amely lehetővé teszi a vám- és határtiszteknek és más szervek számára is, hogy gyorsan megtalálják a gépjárművekben, hajókban, repülőgépekben, acélhordókban, szemetesekben, postaládákban és más helyeken elrejtett fenyegetéseket és csempészárut. A HBI lehetővé teszi a hivatásos és a magánbiztonsági személyzet számára is, hogy gyorsan megvizsgálják az elhagyott táskákat és csomagokat fenyegetések szempontjából anélkül, hogy felnyitnák azokat.

Elérhető generátor teljesítmények:

  • 120keV
  • 140keV

Választható kiegészítő opciók:

  • WAD: széles tartományú detektor
  • Lead szoftver: ólomdetektálási képesség
  • Wingbar tablet: távoli eléréshez

Videón, ahogy a Viken HBI hordozható visszaszórásos röntgen detektálja az elrejtett árut, éppen most egy zacskó kávé

Hordozható röntgen kínálatunkat itt nézheti meg.
További Viken termékek a gyártó weblapján találhatóak.