Csomagröntgenek

FLATSCAN hordozható röntgenkészlet

Gyártó: Teledyne ICM

Érdekli a termék? írjon Nekünk üzenetet!

 

  • hordozható
  • konstans potenciálú (folyamatos röntgensugárzás)
  • a piacon kapható legnagyobb méretű detektorpanel: 30” képátlójú detektáló terület
  • áthatolás acélon 160kV-os röntgengenerátor esetén: 30 mm
  • maximális felbontás 0,4 mm/pixel
  • akkumulátoros tápellátás

Ez a hordozható röntgen két fő területre lett kifejlesztve. Egyrészt tűzszerészek alkalmazzák azért, hogy az elhelyezett, elhagyott gyanús, azaz gazdátlan csomagokról, poggyászokról azonnal kiderítsék nem tartalmaz-e robbanó szerkezetet. Másrészt a roncsolásmentes, röntgenes rétegvizsgálati módszer alkalmazásával alaposan és mindenre kiterjedően bárhol vizsgálhatók műtárgyak, festmények, illetve régészeti leletek.

Ez a detektorpanel méret egyedülálló a hordozható, valós idejű képalkotású, diódasoros tárgyvizsgáló röntgenberendezések között.
Mivel az összes részegység akkumulátoros tápellátásról üzemel, így a berendezés bárhol üzemeltethető.

Jellemzők:
A FlatScan 30 berendezés folyamatos, tehát nem impulzus üzemű sugárzással dolgozik. Ennek előnye a képalkotásnál és a kép további feldolgozásánál mutatkozik meg. A kimeneti sugárnyaláb egyenletes, nagy áthatolóképességű és képalkotáskor igen nagy kontrasztmélységet eredményez.

A rendkívül kisméretű sugárkimeneti nyílás miatt a kép 5-szörös nagyításig nem szenved semmilyen minőségromlást. A folyamatos feszültségű generátor lehetőséget ad arra, hogy a röntgencső feszültségét és áramerősségét rendkívül kis lépésekkel szabályozva (1kV-onként és 0,1 mA-enként) az átvilágítani kívánt tárgynak megfelelő sugárdózist választhassuk ki. Emellett a szoftver segítségével automatikus képsorozat készíthető különböző csőfeszültség és csőáram mellett. Így tetszőleges mennyiségű képet kapunk fokozatos behatolási mélységekkel (ún. multi-energiás felvételsorozat). Ezáltal a rétegmélységek egy anyagon belül és különböző anyagok között is jól vizsgálhatóak, ami a vizsgált tárgy összetevőinek és szerkezetének azonosítása szempontjából döntő jelentőséggel bír. Az eszköz arra is alkalmas, hogy az opcionálisan igénybe vehető kettős energiájú felvétel segítségével anyag-megkülönböztetést lehessen végezni egyetlen kép elkészítésével, amikor is a különböző atomsúlyú anyagok különböző színekkel jelenítődnek meg. A sugárnyaláb nagy nyílásszöge miatt (60°) a generátor egészen közel, kb. 45 cm-re tehető a képmegjelenítő egységhez, ezzel növelve a rendszer áthatolóképességét.

A hordozható csomagvizsgáló röntgenberendezés három fő egységből áll: röntgengenerátor, képfelvevő egység (detektor panel), hordozható számítógép vagy tablet.


Választható detektor panel méretek:

  • FLATSCAN 15 (15” átmérő)
  • FLATSCAN 30 (30” átmérő)

Választható röntgengenerátor típusok:

  • CP 120B, (120 kV, 25 mm-es áthatolás acélon)
  • CP 160B, (160kV, 30 mm-es áthatolás acélon)