Smiths Detection csomagvizsgáló röntgenek a Phoenix Suns Arénában

A röntgentechnológia a legmagasabb szintű védelmet nyújtja az amerikai kosárlabda szövetség (NBA) biztonsági programjában.

A Smiths Detection, a világ vezető biztonsági csomagvizsgáló röntgen fejlesztője bejelentette, hogy megnyerte azt a tendert, amelynek keretében huszonhat biztonsági röntgenberendezést szállíthat a Phoenix Suns Arena beléptetési pontjaira. A vizsgálórendszereket a szállítmányok, illetve az arénába belépő vendégek személyes tárgyainak átvilágítására fogják használni a jövőben.

Smiths Detection röntgengépek a Phoenix Suns Arénában

A közel 93 000 m2-es Phoenix Suns Arena sportcsarnok több mint 18 ezer ember befogadására képes. A létesítmény a Phoenix Suns, a Phoenix Mercury és az Arizona Rattlers otthonául szolgál, de emellett több száz szórakoztató rendezvénynek is a helyszíne minden évben. A biztonsági röntgentechnológia bevezetésével megerősödnek az aréna biztonsági protokolljai, amelyek ezáltal a legmagasabb szintű védelmet biztosítják a potenciális fenyegetéssekkel – mint például kézifegyverekkel és robbanószerkezetek – szemben. Mindemellett a technológia alkalmazása más tiltott tárgyak felismerésében és lefoglalásában is segít, de a berendezésekkel az alkohol és a kábítószerek is kiszűrhetőek még a sportcsarnokba lépés előtt.

A csomagröntgenek biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik a személyes tárgyak és szállítmányok ellenőrzését is. A csomagvizsgáló röntgenek csökkentik a kézi átvizsgálások számát, ennek köszönhetően a nézők gyorsabban tudnak bejutni a létesítménybe. Az alkalmazott szoftverrendszer, a mélytanulásra képes iCMORE a fegyver- és a közbiztonságra veszélyes eszközök automatikus felismerését teszi lehetővé, amely a kezelők munkájának eredményességét, hatékonyságát és sebességét segíti.

Shan Hood, a Smiths Detection Inc. elnöke szerint „A Smiths Detection küldetése, hogy biztonságosabbá tegye a világot. Hajthatatlanok vagyunk a legkorszerűbb technológiák kifejlesztésében, az ügyfeleink egyedi biztonsági kihívásaira is innovatív megoldásokat tudunk szállítani. Izgatottan várjuk az együttműködést a Phoenix Suns-szal és az arénát használó többi nagy sportcsapattal, és hiszünk benne, hogy a sportcsarnok még biztonságosabb hellyé válik a látogatók számára.”
Az NBA 2020-ban adta ki a röntgensugaras átvizsgáló technológia bevezetésére irányuló direktívát, amelynek a nyertese a Smiths Detection.