Útakadály rendszer: Pitagone F-11

Éles tesztekkel minősített moduláris útakadály rendszer a gázolásos merényletek megakadályozására. A telepített eszközrendszer képes arra, hogy megállítson egy személygépkocsit vagy teherautót 48 km/h sebességhatárig. A mobil, rendkívül könnyű elemes útzár összeállítását követően is egyszerűen mozgatható és nyitható, így időszakos zárások vagy áteresztések is megoldhatók vele. A német IWA14-1 & PAS 68:2013 szabványokkal minősített útakadály tulajdonságai komplex megoldást kínálnak az útzárások problémáira.

Pitagone moduláris útakadály rendszer

A Pitagone működési elve

Napjaink legnehezebben megelőzhető terrorista cselekménye a gázolásos merénylet – elsősorban a tehergépjárművekkel elkövetett terrortámadás. Mivel a terroristák ennél az elkövetési módnál sem fegyvert, sem robbanóanyagot nem használnak, a felderítés hatékonysága igen alacsony, hiszen egy gépjárművet elegendő akár csak percekkel a támadás előtt eltulajdonítani. Ily módon a lebukás veszélye elenyésző. Éppen ezért ennél a támadási fajtánál a felderítés és a korai megelőzés helyett kimondottan a védekezésre kell összpontosítani, azaz meg kell akadályozni a gépjárművek bejutását a gyalogosok által sűrűn használt területekre, a sétálóutcákba, vásárok-, piacok vagy más rendezvények területére, parti sétányokra.

A kényszermegoldásként jelenleg alkalmazott betontömbök helyett végre valódi megoldást jelent a belga gyártmányú PITAGONE F-11 útakadály, amely a fizika törvényeit, a gépjárművek dinamikáját és működését is figyelembe véve egyedülállóan hatékony és praktikus eszköz.
A gázoló gépkocsit, furgont vagy tehergépjárművet azonnal, vagy rövid úton megállítja.
A megállítási képességét nem tömege, hanem az ütközés visszaható ereje adja.

Moduláris, könnyen szállítható útakadály

Pitagone moduláris útakadály rendszer rack ládában, szállítás közben

Könnyen és egyszerűen telepíthető.
Egyszerűen tárolható és szállítható.
Moduláris rendszer, szélességének semmi nem szab határt.
Az összerakott rendszer könnyen megbontható és a kerekein mozdítható, ily módon megoldja a nyitás-zárás problémáját.
Percek alatt elemekből összeállítható és szétszedhető.

PITAGONE moduláris útakadály rendszer a megállítóképességet úgy fejti ki, hogy az ütközési energia hatására az „L” alakú modulok beékelődnek az útfelületbe, alsó száruk belecsapódik a jármű alvázába és motorjába. A támadó gépkocsi felfüggesztése, motorja, váltó- és kormányműve végzetes károkat szenved és azonnal mozgás-, irányítás- és működésképtelenné válik. A beékelődött modulok ezzel egyidőben a járművet megakasztják, annak mozgási energiáját a talajnak adják át. Az ütközést követő drasztikus roncsolások hatásárára a gázoló gépkocsi vagy teherautó azonnal, vagy rövid távon belül megáll.

További információért keresse kollégáinkat bizalommal!