Budapest, 2018. szeptember 17. – A Smiths Detection hatékony és megbízható megoldást kínál a lítium akkumulátorok biztonsági átvizsgálásához. Az opcionális szoftvercsomag elsőként a HI-SCAN 100100V-2is és a 100100T-2is röntgengépekhez áll rendelkezésre. A további típusokhoz ez a funkció később válik elérhetővé, a korábban telepített berendezéseket pedig helyben lehet frissíteni. Ez az első kiegészítő modul része annak az intelligens és rugalmas algoritmus-sorozatnak, amely képes arra, hogy a folyamatosan változó, tehát bővülő fenyegetéseket – a veszélyes, a tiltott vagy a csempészett árukat és anyagokat – nagy pontossággal detektálni tudja.

A Smiths Detection az intelligens eszközök öntanuló képességét szem előtt tartva, ügyfeleivel együttműködésben hatalmas adatbázist (röntgenkép könyvtárat) fejleszt és épít. Az állandó jelleggel bővülő könyvtárból az átvizsgálást végrehajtó algoritmus folyamatosan tanul, így idővel egyre több és több tárgyat képes azonosítani, felismerni a mindennapi működésben a biztonsági átvizsgálások során.

“A lítium akkuk fejlesztésénél már figyelembe veszik az IATA, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség veszélyes árukra vonatkozó ajánlásait, amelyek főleg a légi teherszállítás szektort célozzák,” magyarázta Matt Clark, a Smith Detection alelnöke:

“Ez a fejlesztés választ ad az akkumulátorok által jelentett valós fenyegetésre, amelyek esetenként önmaguktól kigyulladhatnak a repülőgépek fedélzetén. Amellett, hogy ez az opció az összes röntgen berendezésünkön alkalmazható, úgy tervezzük, hogy tovább bővítjük ezeknek az intelligens detektálási képességeknek a sorát. Így a fegyverek, gyúlékony folyadékok, kábítószerek és készpénz területén is” tette hozzá a cég technológiáért és termékfejlesztésért felelős vezetője.

A HI-SCAN 100100-as sorozat kiváltképp alkalmas az ömlesztett áruk vagy tömegcikkek átvilágítására, ennek megfelelően igen népszerű is a légi szállítmányozó cégek között. Így ez a röntgenkészülék az első, amelyen a lítium akkumulátor detektálás opció most elérhetővé válik.

A lítium akkus kiegészítő szoftver a röntgenberendezés saját elemző számítógépén fut, amely a telepek szerkezetét és összetételét egyaránt vizsgálja a biztonsági átvilágítás alatt. Ezek a többlet információk megjeleníthetők a rendszer saját, vagy akár egy kiegészítő monitorán. A kiegészítő funkció hozzáadása a képelemzés sebességét nem befolyásolja és csak minimális továbbképzést igényel a használata. Az opció mostantól minden új HI-SCAN 100100 sorozatú röntgengépen rendelkezésre áll, illetve néhány perc alatt frissíthetőek vele a már meglévő berendezések.

Letöltés

 Letölthető verzió