Gyártóüzemek és raktározás

ipari és kereskedelmi létesítmények VÉDELME VAGYONVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI SZEMPONTOKBÓL IS fontos

A termelőüzemek, gyárak és logisztikai központok védelme lényegében a be- és kilépő személyek és gépjárművek speciális átvizsgálásával oldható meg. A belépéskor történő átvizsgálás azért szükséges, hogy észleljük és kirekesszük az esetleges veszélyforrásokat (robbanóanyagok, veszélyes eszközök és fegyverek), a kilépéskor történő átvizsgálás pedig egyrészt elrettenti a dolgozók és belépő személyek jelentős részét a lopás gondolatától, másrészt megnehezíti azok dolgát, akik az ellenőrzések ellenére mégis megkísérelnék azt.

További információért hívjon minket a +36-1/220-5391 telefonszámon, vagy írjon az info@znz.hu e-mail címre.

ZNZ Bizronságtecnika Kft.

Csomag- és szállítmányvizsgáló röntgenberendezések

Röntgenberendezéseinket előreszeretettel használják termelőüzemek és raktározással foglalkozó cégek, hisz ezek a biztonsági átvilágításra alkalmas berendezések rendkívül széles körben felhasználhatóak: be- és kilépési pontokon a személyek táskáit kiscsomag röntgenekkel, a raktárakban és üzemekben megforduló rakományokat pedig nagycsomag és cargo röntgenberendezésekkel vizsgálják át.

Az üzemekbe érkező postai küldemények átvizsgálására is van megoldás, így gyakorlatilag a gyártóüzemek és raktárak biztonsági elvárásait egy- és kétnézetes röntgenberendezéseink teljes mértékben kiszolgálják. A legfejlettebb biztonsági röntgenberendezések képesek a 0,1 mm átmérőjű rézhuzal pontos megjelenítésére és a folyadék-, gél-, illetve aeroszol halmazállapotú robbanóanyagok kiszűrésére is.

Fémdetektor kapuk

 

 

A fémdetektor kapuk az áthaladó személyeknél lévő fémtárgyak felderítésére szolgálnak. Manapság olyan nagy az igény ezekre a berendezésekre, hogy különböző képességekkel felruházott kapukat gyártanak általános biztonsági célokra (pl. közintézményekbe), büntetés- végrehajtási intézményekbe, gyártóüzemekbe, illetve repülőterekre.

A raktárakban és termelőüzemekben használt fémdetektor kapuk képesek a legkisebb fémtárgyak kiszűrésére is, így legfőbb feladatuk vagyonvédelmi jellegű.

Kézi fémdetektorok

 

 

Ezek az igen egyszerű eszközök azt a célt szolgálják, hogy lokalizálni lehessen a fémdetektor kapu által kiválasztott személynél a fémtárgyak elhelyezkedését.

A mai modern, prémiumkategóriás kézi fémdetektorok két fontos képességgel bírnak: alkalmasak sípolással vagy hangtalanul (rezgéssel) jelezni a fémtalálatot, illetve a hang (rezgés) intenzitása arányos a megtalált fémtömeg nagyságával, mindeközben szoftveresen minden funkciója és érzékenysége szabályozható.

Tökéletes és szükséges kiegészítő fémdetektor kapuink mellé.

Részecske detektorok

 

 

A köznapi nyelven robbanóanyag (robbanóanyag nyom) érzékelőnek hívott berendezés a levegőben szálló vagy a tárgyakra, személyek bőrére-, ruházatára tapadt részecskéket detektálja.

A beszívott levegőmintát felmelegíti és ultraibolya fénnyel, valamint sugárzó anyaggal gerjesztve bontja elemeire az illatmolekulákat. A spektroszkópiai eljárás során a mintavételben található anyagok színképét (spektrumát) a berendezés összehasonlítja a belső adatbázisában mentett tiltott anyagok (kábítószerek, robbanóanyagok, vegyi anyagok stb.) mintáinak színképével.

Bár a mindennapokban robbanóanyag-nyom detektornak hívjuk, a berendezés egyik változata alkalmas kábítószerek detektálására is.

Folyadék-Analizáló készülékek

 

A folyékony halmazállapotú robbanóanyagok detektálásának igénye a 2005-ös londoni terrortámadások után merült fel. A berendezés a folyadékok fizikai tulajdonságai alapján szűri ki a veszélyes anyagokat, – felbontás nélkül, a palack behelyezésével elektromágneses rezonancia vizsgálattal, mivel minden folyadéknak a benne lévő összetevők miatt egy specifikus elektromágneses rezgésképe, spektruma van, vagy- infravörös színkép-elemzéssel, amely esetben a vizsgálandó folyadékból 1 cl mintát kell kiönteni egy átlátszó pohárkába, melyet infravörös fénnyel vizsgál meg a műszer. Itt szintén spektrumot kapunk csak ez fény alapú.

Mindkét esetben az adott folyadékra jellemző spektrumot összeveti a berendezés számítógépe a saját referencia könyvtárával, megállapítva így hogy a folyadék veszélyes-e vagy sem.

Testszkennerek

 

 

Ezeket a berendezéseket olyan területekre ajánljuk, ahol nem fém összetételű tárgy megtalálása a cél. Legyen szó akár egy szendvicsről vagy napszemüvegről, az általunk forgalmazott milliméter-hullámú testszkenner könnyedén megtalálja – így elsősorban ki- és beléptetési pontok kiegészítő elemeként ajánljuk vagyonvédelmi célból.

A berendezés kijelzőjén pedig a vizsgált személy testének sziluettje helyett – ügyelve a személyiségi jogokra – egy emberalak sablonon apró ikonokkal jelöli az átvizsgálás során esetleg megtalálható tárgyakat.

Csomag- és szállítmányvizsgáló berendezések

Röntgenberendezéseinket előreszeretettel használják termelőüzemek és raktározással foglalkozó cégek, hisz ezek a biztonsági átvilágításra alkalmas berendezések rendkívül széles körben felhasználhatók: be- és kilépési pontokon a személyek táskáit kiscsomag röntgenekkel, a raktárakban és üzemekben megforduló rakományokat pedig nagycsomag és cargo röntgenberendezésekkel vizsgálják át. Az üzemekbe érkező postai küldemények átvizsgálására is van megoldás, így gyakorlatilag a gyártóüzemek és raktárak biztonsági elvárásait egy- és kétnézetes röntgenberendezéseink teljes mértékben kiszolgálják.

A legfejlettebb biztonsági röntgenberendezések képesek a 0,1 mm átmérőjű rézhuzal pontos megjelenítésére és a folyadék-, gél-, illetve aeroszol halmazállapotú robbanóanyagok kiszűrésére is.

Tovább a termékekhez

Fémdetektor kapuk

A fémdetektor kapuk az áthaladó személyeknél lévő fémtárgyak felderítésére szolgálnak. Manapság olyan nagy az igény ezekre a berendezésekre, hogy különböző képességekkel felruházott kapukat gyártanak általános biztonsági célokra (pl. közintézményekbe), büntetés- végrehajtási intézményekbe, gyártóüzemekbe, illetve a repülőterekre. A raktárakban és termelőüzemekben használt fémdetektor kapuk képesek a legkisebb fémtárgyak kiszűrésére is, így legfőbb feladatuk vagyonvédelmi jellegű.

Tovább a termékekhez

Kézi fémdetektorok

Ezek az igen egyszerű eszközök azt a célt szolgálják, hogy lokalizálni lehessen a fémdetektor kapu által kiválasztott személynél a fémtárgyak elhelyezkedését. A mai modern, prémiumkategóriás kézi fémdetektorok két fontos képességgel bírnak: alkalmasak sípolással vagy hangtalanul (rezgéssel) jelezni a fémtalálatot, illetve a hang (rezgés) intenzitása arányos a megtalált fémtömeg nagyságával, mindeközben szoftveresen minden funkciója és érzékenysége szabályozható. Tökéletes kiegészítés fémdetektor kapuink mellé.

Tovább a termékekhez

Részecske detektorok

A köznapi nyelven robbanóanyag (robbanóanyag nyom) érzékelőnek hívott berendezés a levegőben szálló vagy a tárgyakra, személyek bőrére-, ruházatára tapadt részecskéket detektálja. A beszívott levegőmintát felmelegíti és ultraibolya fénnyel, valamint sugárzó anyaggal gerjesztve bontja elemeire az illatmolekulákat. A spektroszkópiai eljárás során a mintavételben található anyagok színképét (spektrumát) a berendezés összehasonlítja a belső adatbázisában mentett tiltott anyagok (kábítószerek, robbanóanyagok, vegyi anyagok stb.) mintáinak színképével. És bár a mindennapokban robbanóanyag-nyom detektornak hívjuk, a berendezés egyik változata alkalmas kábítószerek detektálására is.

Tovább a termékekhez

Folyadék-analizáló készülékek

A folyékony halmazállapotú robbanóanyagok detektálásának igénye a 2005-ös londoni terrortámadások után merült fel. A berendezés a folyadékok fizikai tulajdonságai alapján szűri ki a veszélyes anyagokat, – felbontás nélkül, a palack behelyezésével elektromágneses rezonancia vizsgálattal, mivel minden folyadéknak a benne lévő összetevők miatt egy specifikus elektromágneses rezgésképe, spektruma van, vagy- infravörös színkép-elemzéssel, amely esetben a vizsgálandó folyadékból 1 cl mintát kell kiönteni egy átlátszó pohárkába, melyet infravörös fénnyel vizsgál meg a műszer. Itt szintén spektrumot kapunk csak ez fény alapú. Mindkét esetben az adott folyadékra jellemző spektrumot összeveti a berendezés számítógépe a saját referencia könyvtárával, megállapítva így hogy a folyadék veszélyes-e vagy sem.

Tovább a termékekhez

Bombavédelmi konténerek

Ezeket a berendezéseket olyan területekre ajánljuk, ahol nem fém anyagú tárgy megtalálása a cél. Legyen szó egy akár egy szendvicsről vagy egy napszemüvegről, az általunk forgalmazott milliméter-hullámú testszkenner könnyedén megtalálja azt – így elsősorban ki- és beléptetési pontok kiegészítő elemeként ajánljuk vagyonvédelmi célból. A berendezés kijelzőjén pedig a az átvilágított, valós test helyett grafikus ember ikonokkal jelöli az átvizsgált személyen található tárgyakat, így a személyiségi jogok megsértésével sem lehet probléma.

Tovább a termékekhez

A minőségellenőrzés és a biztonsági röntgenberendezések:

ELGURULT A GYÓGYSZERE? BIZTONSÁGI RÖNTGENBERENDEZÉSEK SZOKATLAN SZEREPBEN

A mostanra elért technológiai fejlettségével, a nagyfelbontású képalkotás és a mesterséges intelligencia képességével a biztonsági röntgenberendezések olyan ágazatokban is képesek újszerű és szokatlan megoldásokat nyújtani, ahol eddig szóba se jött az alkalmazásuk. Ezek közül is kiemelt helyen szerepel a gyógyszeripar, amely mind gyártási, mind minőségbiztosítási szempontból a legszigorúbb előírásoknak kell, hogy megfeleljen.

A folyamatos fejlesztéseket és a legmagasabb technológiai színvonalat kikényszerítő légiipari biztonsági követelmények a gyógyszergyártás legmagasabb szintű szabványait, vagyis az annak megfelelést is kikényszerítik a biztonsági röntgenberendezések teljesítményéből.

A nemzetközi gyógyszerhamisítás elleni, úgynevezett szerializációs folyamatok bevezetése nagy problémát indukált az utólagos vizsgálatok terén. A kialakult helyzet megoldására a nagyfelbontású röntgenberendezés alkalmazása tökéletes megoldásnak látszik és a vizsgálati eredményekből további alkalmazási területek is nyíltak.

A röntgenberendezés nem csak utólagos ellenőrzésre, de akár a csomagolásfejlesztés támogatására, esetlegesen validálására is alkalmas lehet. A minőségbiztosítási szervezeten kívül a kiszerelő üzemek, csomagoló gyáregységek, a termék és csomagolásfejlesztési osztályok, a logisztika is mind-mind jelentős megtakarítást és magasabb szintű termékbiztonságot érhetnek el a biztonsági röntgenberendezések intelligens képességeinek megfelelő alkalmazásával.

Kapcsolódó termékeink

Csomag- és szállítmányvizsgáló berendezések

Fémdetektor kapuk

Kézi fémdetektorok

Részecske detektorok

Folyadék-analizáló készülékek

Testszkennerek