Ceia fémdetektorok a 2015-ös Milánói Világkiállításon

Hat hónap, 410 kapu, 22 millió ember. Tömören ez a biztonsági beléptetés statisztikája a Milánóban megrendezett EXPO 2015-nek. Az olaszországi Világkiállítás beléptetőpontjain, magától érthető módon, főként az olasz CEIA S.p.A. által gyártott eszközöket alkalmaztak. A bejáratoknál kihelyezett összesen 410 darab fémdetektor kapu, és ugyanennyi kézi fémdetektor 2015 május 1-től október 31-ig minden nap folyamatosan napi 24 órában üzemelt és ez idő alatt több mint 22 millió embert ellenőriztek és vizsgáltak át a CEIA berendezéseivel. Az EXPO 1,1 millió négyzetméteres területére a napi 130-150 ezer ember átvizsgálását a legszigorúbb biztonsági protokolloknak megfelelően, ugyanakkor a rendezvény érdekeit szem előtt tartva a lehető leggyorsabban kellett végrehajtani, amihez elengedhetetlenül fontos volt a technológia megbízhatósága.

“A téves riasztás, vagy a berendezés meghibásodásának lehetőségét egy ilyen volumenű rendezvénynél minimalizálni kell, hiszen akár egyetlen kapu kiesése is hosszabb, bosszantó sorban állást eredményezhet a bejáratoknál, ami végső soron, az esemény presztízsén ejt csorbát.” – egészítette ki a CEIA jelentését Solymár Zoltán, biztonságtechnikai szakértő.

A CEIA 45 éve a legmagasabb minőségű detektor eszközöket és rendszereket kínálja civil és kormányzati felhasználóinak. Mára a világ egyik vezető márkájává nőtte ki magát a biztonsági fémdetektor kapuk és kézi fémdetektorok piacán, amelyek repülőterektől a gyártócsarnokokig, kormányzati épületektől a börtönökig mindenütt megtalálhatóak.

Nézze meg a Ceia összefoglaló videóját a lenti képre kattitva: