Az első város Németországban: Hanau UV légszűrőkkel szereli fel buszflottáját

Az első város Németországban: Hanau UV légszűrőkkel szereli fel buszflottáját

Hanau, 2020. november 6.

Az első városi buszt szerelik fel UV-C légtisztítókkal

A szellőzőrendszerből kibocsátott levegő 99,99%-ban vírusmentes

Az UV légtisztítók fokozzák a népesség Covid-19 elleni védelmét

Az UV-C fény hatásosságát tanulmányok igazolják

Az év végére mintegy 15 hanaui busz közlekedik ilyen eszközzel felszerelve

A koronavírus elleni küzdelemben Hanau városa az első német város, amely buszflottájának egy részét a Heraeus UV-C légtisztítóival szerelte fel. „Az UV-fény hatásos a Covid-19 ellen, és segít a népesség védelmét növelni” – mondj Claus Kaminsky polgármester. A Grimm-fivérek városa stratégiai fejlesztési partnerkapcsolatra lépett a Heraeusszal, melynek keretében saját járművein és helyiségeiben UV-C fertőtlenítést alkalmaz az emberek védelmére.

A Hanau Tramway (HSB), a város helyi közlekedési vállalata utólag beépített UV-C légtisztítókkal szerelte fel első tömegközlekedésben használt buszát. „UV-C lámpáink 99,99 százalékos hatásossággal ártalmatlanítja a vírusokat és baktériumokat – köztük a Covid-19 kórokozóját. Ezt a Tübingeni Egyetemi Kórházban és a Bostoni Egyetemen végzett tanulmányok bizonyítják” – mondja Martin Ackermann, a Heraeus Noblelight vezérigazgatója.

Az UV-átalakítás minden busztípuson lehetséges

A Heraeus Noblelight, a hanaui (Németország) székhelyű, különleges világítási alkalmazásokkal foglalkozó világvezető társaság szorosan együttműködött a HSB-vel egy tanúsított, a városi buszok szellőzőrendszerébe utólag beszerelhető megoldás kidolgozásában, amely csupán hat hetet vett igénybe. Az egyes buszokra csupán két-három óra alatt lehet felszerelni az UV-C lámpákat. A következő hetekben további szóló és csuklós buszokat szerelnek fel. Az eszközök CE-tanúsítással rendelkeznek és sikeresen teljesítették a VDE Intézet tesztjeit. Az év végére akár 15 buszt is felszerelnek ezzel az úttörő technológiával. A megoldás néhány módosítással világszerte minden busztípusra felszerelhető. „Termékünk iránt erőteljes keresletet tapasztalunk, és tárgyalásokat folytatunk járásokkal, városokkal és buszgyártókkal Németország-szerte” – mondja Ackermann.

Gyors beszerelés az új járművekbe

Az új járművek gyártási folyamata közben történő beszerelés még akár többlet-időigény nélkül is lehetséges. A Heraeus saját, csúcstechnológiát képviselő szimulációs technikáival támogatja a rendszerek használatát. „A Heraeus saját bajorországi áramlástani laboratóriumában szimulálja az eszközök légáramlási sebességét. Így biztosítani tudjuk, hogy a készülékek hatásosan szívják be, tisztítják meg és fújják ki a levegőt, figyelembe véve az adott busz kialakítását” – mondja Ackermann.

„Egyre több korlátozás bevezetése helyett a pandémia további terjedését gátló összes műszaki lehetőséget is ki kell merítenünk. Meg vagyok győződve, hogy a professzionális UV-C légtisztító rendszerek a népesség további védelmére ma rendelkezésre álló legjobb technológiát képviselik” – mondja Kaminsky hanaui polgármester.