Automatikus fegyverdetektálás csomagröntgennel

Az iCMORE szoftver-kiegészítője a veszélyes eszközök felismerésében segítutomatikus fegyverdetektálás

A Smiths Detection újabb szoftvermodullal teszi még intelligensebbé a biztonsági csomagröntgeneket. A kiegészítő a fegyverek és fegyveralkatrészek, valamint a szúró- és vágóeszközök automatikus detektálásának képességével ruházza fel a röntgenberendezéseket. Az iCMORE legfrissebb szoftvercsomagja része annak az intelligens és alkalmazkodó algoritmus sorozatnak, amely felismeri a folyamatosan változó és bővülő fenyegetéseket.

Az ’iCMORE Weapons’ kiegészítő a maroklőfegyverek, mint a pisztolyok és revolverek, és alkatrészeik, valamint a kihajtható vagy fix pengéjű bicskák, és rugóskések automatikus és intelligens detektálásában támogatja a felhasználókat. A modul nem csak a repülésbiztonsági, hanem más területen is hatékonyabbá teszi a csomagok átvizsgálását: alkalmazható börtönökben, sport-, kulturális- és zenei rendezvényeken, illetve bármely helyszínen, ahol nagy tömeg átvizsgálására van szükség. Ez páratlan támogatást jelent a biztonsági röntgenberendezések üzemeltetőinek: növeli a csomagátvizsgálás hatékonyságát és sebességét, ugyanakkor az emberi tényezőre visszavezethető hibák és tévedések számát csökkenti.

Az úgynevezett „deep learning”, azaz a gépek önfejlesztő képessége elengedhetetlenül szükséges a mesterséges intelligenciához. A Smiths Detection ezt a megközelítést tartotta szem előtt a fegyveralgoritmus kifejlesztésénél is, és a felhasználókkal együttműködésben építette fel azt a képadatbázist, amelyből az algoritmus önállóan tudott tanulni és fejlődni.

A fejlesztési folyamat eredményeképp jött létre egy megbízható és pontos fegyverfelismerő alkalmazás, amely csökkenti a kezelő személyzet leterheltségét, növeli a hatékonyságot, segíti a be-, és kiléptetés folyamatosságát, összességében növeli az ellenőrzőpont átbocsátóképességét.

Az automatikus detektálás algoritmusok mindegyike, így az ’iCMORE Weapons’ is támogatja a kockázat alapú szűrést, azáltal, hogy az egyes hatóságok által felállított követelménystruktúra alapján azonosítja fenyegetést. Az ’iCMORE Weapons’ szoftver futtatása semmiben nem befolyásolja a képkiértékelés sebességét, használatához külön oktatás sem szükséges.

A szoftver már elérhető a többnézetes Hi-SCAN 6040 2is és 6040aTiX modellekhez, ugyanakkor befejeződött a fejlesztése a térbeli képalkotású 6040 CTiX-hez is, amely készen áll a tesztüzemre. Megfelel a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak és biztonsági elvárásoknak egyaránt, a gyártó ajánlása szerint új rendszerként, vagy a könnyű integrációnak köszönhetően akár a régi rendszer frissítéseként is alkalmazható.

Automatikus fegyverdetektálás